Over ons

De Stichting

Een onafhankelijk en branchebreed platform

image-house

Om sinds het vervallen van de wettelijk beëdigingsplicht, de kwaliteit van makelaars o.z. te kunnen blijven waarborgen, is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht. Dit is een branchebreed platform dat zorgdraagt voor de certificatie en registratie van makelaars in onroerende zaken op basis van hun vakbekwaamheid.

VastgoedCert kent drie specialisaties: Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed en Wonen. HobénSKO treedt op als certificerende instelling. De ruim 6.500 makelaars o.z. die in het Register geregistreerd staan voldoen aan hoge vakbekwaamheidseisen. Met de komst van VastgoedCert was de vanzelfsprekendheid van de beroepsuitoefening verleden tijd. Een VastgoedCert-registratie betekent voor een makelaar een belangrijke pré. Het VastgoedCert-keurmerk is voor zijn of haar opdrachtgevers de aanduiding dat ze op deskundigheid en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

Doelstelling
De Stichting VastgoedCert heeft als doel de kwaliteit en vakbekwaamheid van makelaars o.z. te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Gecertificeerde makelaars in onroerende zaken worden bij VastgoedCert op basis van hun vakbekwaamheid geregistreerd.

Waaraan herken ik een goede makelaar?
VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars herkent u aan de titel RM (Register-Makelaar) en gedurende enige tijd nog aan de titel RMT (Registermakelaar-taxateur). Gecertificeerde deskundigen op het gebied van Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed voeren eveneens de titel RM. Ook kan de titel RT (Register-Taxateur) bij deze categorie nog voorkomen.

Registratie in deskundigenkamers
Het register van VastgoedCert telt ruim 6.500 gecertificeerde deskundigen, verdeeld over drie Kamers:

  • – Bedrijfsmatig Vastgoed
  • – Landelijk Vastgoed
  • – Wonen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief