Zoeken

de Kandidaat-Makelaar

De Kandidaat-Makelaar (K-RMT) heeft zich, naast de basisbeginselen van het makelaars- en taxateursvak, al meer gevorderde en gespecialiseerde vaardigheden eigen gemaakt rondom verkoop, aankoop, (ver)huur, waardebepaling en taxatie van woningen.

Als Kandidaat-Makelaar heb je in de praktijk een meer zelfstandige rol dan de Assistent-Makelaar bij het aan- en verkopen  of (ver)huren van een woning. Je ontwikkelt je al meer tot een vastgoedspecialist en je voert je werkzaamheden zelfstandig uit, maar nog wel onder leiding van een Register-Makelaar (en/of Register-Taxateur). In tegenstelling tot de Assistent-Makelaar voer je wel zelf een waardebepaling uit (let op: dit is geen taxatie), als ook de bezichting, de onderhandeling en de afhandeling van de aan-/verkoop.  Daarnaast stuur je de Assistent-Makelaar aan en richting de klant heb je zowel een adviserende als een beslissende rol.

(Ver)kopers van een huis hebben ook met andere kantoormedewerkers dan de Register-Makelaar te maken en dan is het prettig te weten dat de vakbekwaamheid ook bij de  Kandidaat-Makelaar goed is geborgd.

Herkennen van de Kandidaat-Makelaar

Het kwaliteitslabel van de Kandidaat-Makelaar wordt ook wel aangeduid met de afkorting K-RMT (Kandidaat Register Makelaar Taxateur). Het register van Kandidaat-Makelaars is gericht op de specialisatie (Kamer) Wonen.

Een aantal brancheorganisaties heeft zelfs als voorwaarde gesteld dat medewerkers van ingeschreven kantoren in het VastgoedCert-register moeten zijn ingeschreven om activiteiten als Kandidaat-Makelaar te mogen uitvoeren. Funda maakt op de kantoorpagina’s melding van de titel wanneer een makelaar ook daadwerkelijk in het VastgoedCert-register is ingeschreven.

registratieperiode

1 jaar

titel

K-RMT

jaarlijkse bijdrage

€ 65
excl. btw

Bijblijven in het vak

Als Kandidaat-Makelaar word je telkens voor 1 jaar in het Kandidaat-register geregistreerd en moet je jaarlijks je vakkennis op peil houden door het volgen van twee cursusdagen. De inhoud van deze dagen wordt door VastgoedCert vastgesteld en de organisatie is in handen van geaccrediteerde opleiders.

Wanneer je de verplichte cursusdagen niet volgt, zal je uit het register worden uitgeschreven en dus ook niet meer zichtbaar zijn in het register op de website. Dit zal uiteraard ook consequenties hebben voor het lidmaatschap van de brancheorganisaties.

Binnen twee jaar kan dit worden hersteld door de gemiste cursusdagen alsnog te volgen (of door een vervangende opdracht). Wil je je inschrijving pas ná 2 jaar herstellen, dan zal je de Praktijktoets Kandidaat-Makelaar weer moeten afleggen om te kunnen worden ingeschreven.

De registers