Waar ben je naar op zoek?

de Register-Makelaar

Het (ver)kopen van een huis doe je maar een paar keer in je leven. Het is daarom van groot belang dat de (ver)koper hiervoor deskundigheid in huis haalt. Als Register-Makelaar bezit je de kennis, vaardigheden en competenties die horen bij een zelfstandige en professionele makelaar. De Register-Makelaar draagt de eindverantwoordelijkheid voor alle activiteiten die zich op het makelaarskantoor afspelen.

Als Register-Makelaar voer je volledig zelfstandig alle werkzaamheden uit die binnen de vastgoedmarkt gericht zijn op de verkoop, aankoop en (ver)huur van onroerend goed (afhankelijk van je specialisme). Denk hierbij, naast de verkoop, aankoop en (ver)huur, ook aan het uitvoeren van promotieactiviteiten, het verrichten van waardebepalingen, het plegen van acquisitie en het mede-opstellen van een marketing-/pr-plan ten behoeve van de klant. In principe draag je de eindverantwoording voor deze werkzaamheden en heb je een adviserende en beslissende rol naar de klant.

de Register-Makelaar herkennen

Als Register-Makelaar ben je bij VastgoedCert op persoonlijke titel ‘gecertificeerd’ en mag je vol trots het VastgoedCert-kroontje als beeldmerk gebruiken. Dit beeldmerk staat garant voor continue kwaliteit en deskundigheid. De titel ‘Register-Makelaar’ mag worden afgekort als ‘RM’.

Het RM-register is gericht op de specialisaties (Kamers) Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed en Landelijk Vastgoed. Een aantal brancheorganisaties heeft zelfs als voorwaarde gesteld dat medewerkers van ingeschreven kantoren in het VastgoedCert-register moeten zijn ingeschreven om activiteiten als Register-Makelaar te mogen uitvoeren. Funda maakt bij NVM-makelaars op de kantoorpagina’s melding van de titel als de betreffende makelaar ook daadwerkelijk in het VastgoedCert-register is ingeschreven.

Register-Makelaar Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed

Wanneer je wilt worden ingeschreven als Register-Makelaar in de Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed, heb je het SVMNIVO-diploma Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed nodig.

Er zijn echter meerdere routes die leiden tot dit diploma. Kijk snel bij de opleidingseisen via welke route jij zou kunnen instromen.

Register-Makelaar Kamer Landelijk Vastgoed

Wanneer je wilt worden ingeschreven als Register-Makelaar in de Kamer Landelijk Vastgoed, heb je het SVMNIVO-diploma Makelaar Landelijk Vastgoed nodig.

Er zijn echter meerdere routes die leiden tot dit diploma. Kijk snel bij de opleidingseisen via welke route jij zou kunnen instromen.

Register-Makelaar Kamer Wonen

Wanneer je wilt worden ingeschreven als Register-Makelaar in de Kamer Wonen, heb je het SVMNIVO-diploma Makelaar Wonen nodig.

Er zijn echter meerdere routes die leiden tot dit diploma. Kijk snel bij de opleidingseisen via welke route jij zou kunnen instromen.

Opleiding tot Register-Makelaar

certificatieperiode

5 jaar

titel

Register-Makelaar

jaarlijkse bijdrage

€ 95 – € 125

Kennis en kunde op peil houden

Als Register-Makelaar word je regelmatig getoetst op je kennis en kunde. Op deze manier kan de kwaliteit van het register worden bewaakt.

De hercertificering ‘oude stijl’ is van toepassing op de makelaars die een certificaat hebben met een ingangsdatum vóór 1 januari 2020.

hercertificering oude stijl

Het niveaumetingstelsel is van toepassing op de makelaars die een certificaat hebben met een ingangsdatum vanaf 1 januari 2020.

niveaumetingstelsel

De registers