Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe bestuursvoorzitter

PERSBERICHT

Bodegraven, 21 oktober 2021

 Anne-Marie Rakhorst is per 21 oktober 2021 benoemd tot voorzitter van het Bestuur van de Stichting VastgoedCert, het instituut dat makelaars in onroerende zaken certificeert en registreert op basis van hun vaktechnische bekwaamheid. Anne-Marie Rakhorst zet als ondernemer, investeerder en publicist mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. Ze is oprichter en eigenaar van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl en stond twintig jaar aan het roer van het succesvolle  Ingenieursbureau Search.

Rakhorst: “Ik streef naar een samenleving waarin duurzaamheid vanzelfsprekend is, op sociaal, economisch en ecologisch gebied. Waar iedereen de kennis, vaardigheden en drijfveren heeft om duurzaam te handelen in al zijn of haar rollen. De professionals die zijn aangesloten bij VastgoedCert kunnen een enorme positieve invloed uitoefenen op de complexe transities die nu gaande zijn. Iedereen wil een veilig, betaalbaar en duurzaam dak boven het hoofd, of dat nu in de werk- of in de privé-omgeving is. Ik kijk ernaar uit om mijn passie, ervaring en netwerk in te mogen zetten om hieraan bij te dragen.”

Gezien de huidige vastgoedmarkt is een stevig onafhankelijk keurmerk harder nodig dan ooit. VastgoedCert heeft de ambitie om daarin het verschil te maken en de kwaliteit en de integriteit van de makelaar op een (nog) hoger plan te brengen. Ook liggen er genoeg uitdagingen te wachten, zoals de (woning)nieuwbouwopgave, de verdere verduurzaming van het vastgoed, het toepassen van nieuwe technologieën en het gebruik van big data. Deze ontwikkelingen liggen meer in het werkveld van de makelaar dan menigeen soms denkt. De komst van Anne-Marie als voorzitter zal helpen VastgoedCert steviger te positioneren in de vastgoedmarkt, de kwaliteit van makelaars te vergroten en de strategie naar de toekomst kracht bij te zetten.

Over VastgoedCert

VastgoedCert heeft zich de afgelopen 17 jaar een positie verworven als onafhankelijk keurmerk van vakbekwaamheid in de vastgoedbranche, en is niet meer weg te denken uit de makelaardij.

VastgoedCert telt momenteel circa 10.000 inschrijvingen van makelaars die hun vakbekwaamheid hebben bewezen door opleiding en ervaring en deze aantoonbaar bijhouden door permanente educatie. Naast de Register-makelaars (RM) in de specialisaties Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed en Wonen zijn ook Kandidaat- en Assistent-makelaars (K-RMT en A-RMT) ingeschreven bij VastgoedCert.

Stichting VastgoedCert is in 2004 ontstaan als reactie op de afschaffing van de wettelijke titelbescherming in de makelaardij. Sindsdien is VastgoedCert doorgegroeid tot hét vakkundige instituut dat zorgdraagt voor de certificatie en registratie van makelaars onroerend goed op basis van vakbekwaamheid.

Nadere informatie:

VastgoedCert, Bodegraven, tel.: 010-2120780 of via info@vastgoedcert.nl

www.annemarierakhorst.nl