Waar ben je naar op zoek?

Inschrijven als Kandidaat-Makelaar

Wil je in ons register worden ingeschreven als Kandidaat-makelaar?
Inschrijven als Kandidaat-makelaar

Wanneer je het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige én het SVMNIVO-diploma Kandidaat-Makelaar hebt behaald, kom je in aanmerking voor inschrijving in het Kandidaat-register. Via de hierboven genoemde link kan je een verzoek tot inschrijving indienen. Je aanvraag zal vervolgens worden beoordeeld en wanneer alles in orde is, mag je jezelf Kandidaat-Makelaar noemen. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de inschrijving.

Het diploma Kandidaat-Makelaar mag op het moment van de aanvraag overigens niet ouder zijn dan 3 jaar. Wanneer dit wel het geval is, zal je het Vakbekwaamheidsexamen Wonen helaas opnieuw moeten afleggen.

Kosten

Entreegeld

€ 150,- (eenmalig) excl. btw

Jaarlijkse bijdrage

€ 65,- per jaar excl. btw

Entreegeld

€ 150,- (eenmalig) excl. btw

Jaarlijkse bijdrage

€ 65,- per jaar excl. btw

Aangesloten zijn bij een register

Wanneer je Kandidaat-Makelaar bent, kan je vol trots in de praktijk een meer zelfstandige rol vervullen dan de Assistent-Makelaar bij het aan- en verkopen  of (ver)huren van een woning. De titel K-RMT staat, naast de basisbeginselen van het makelaars- en taxateursvak, namelijk voor meer gevorderde en gespecialiseerde vaardigheden rondom verkoop, aankoop, (ver)huur, waardebepaling en taxatie van woningen.

Vrijstelling

Wanneer je in aanmerking denkt te komen voor vrijstelling van (delen van) de opleiding tot Register-Makelaar kan je hiervoor bij SVMNIVO een verzoek indienen. In het Reglement Vrijstellingen is meer informatie te vinden over de vrijstellingen. Gebruik het aanvraagformulier om een vrijstellingsverzoek in te dienen. Bekijk hier de certificeringseisen.

Opleiding Vastgoedkunde

Op grond van de opleiding Vastgoedkunde (voorheen Vastgoed en Makelaardij (V&M) van onderstaande geaccrediteerde HBO-instellingen wordt vrijstelling verleend voor de Basistheorie Vastgoeddeskundige. Indien het diploma Vastgoed en Makelaardij vóór 1 maart 2023 is behaald is wellicht een aanvullende vrijstelling mogelijk. Raadpleeg VastgoedCert voor verdere mogelijkheden.

Criteria beoordeling gelijkwaardigheid Hogescholen Vastgoedkunde

Overige vrijstellingen

  • AERES Hogeschool Dronten: opleiding Landelijk Vastgoed & Makelaardij (Certificaat van 01.09.2023 – 01.09.2028)
  • Hogeschool TIO Vastgoed & Makelaardij
  • Minor Makelaardij Saxion
    Deze Minor Makelaardij van Saxion Hogeschool geeft vrijstelling voor alle vakken van  de Basistheorie behalve voor Publiekrecht. Het onderdeel Publiekrecht (inclusief Omgevingswet) kan los afgelegd worden bij exameninstelling SVMNIVO. Hiermee is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de gehele Basistheorie en daarmee in te schrijven in het Assistent-Makelaars register. Voor een inschrijving in het Kandidaat-Makelaars register dient daaropvolgend de Specialisatie Wonen (Praktijkleer en Vakbekwaamheidsexamen) te worden gedaan.