Waar ben je naar op zoek?

Herregistratie voor de Assistent-Makelaar

Als Assistent-makelaar wordt je telkens voor één jaar in het Assistent-register geregistreerd en moet je jaarlijks de vakkennis op peil houden door het volgen van één nascholingsdag. De inhoud van deze dag wordt door VastgoedCert vastgesteld en de organisatie gebeurt door geaccrediteerde opleiders.

Wanneer de verplichte dag is gevolgd, wordt je weer voor een volgend jaar geregistreerd in het Assistent-register van VastgoedCert.

Wanneer niet is voldaan

Wanneer je de verplichte nascholingsdag hebt gemist, zal je tijdelijk uit het register worden uitgeschreven en dus ook niet meer zichtbaar zijn in het register op de website. Dit zal uiteraard ook consequenties hebben voor het lidmaatschap van de brancheorganisaties.

Binnen vijf maanden na uitschrijving kan je dit herstellen door de gemiste cursusdagen alsnog te volgen. Daarna kan je, tot 2 jaar na uitschrijving, pas weer worden ingeschreven door het afleggen van een assessment bij SVMNIVO. Wanneer je je inschrijving ná twee jaar wilt herstellen, zal je de Praktijktoets Assistent-makelaar opnieuw moeten afleggen.

De verplichte cursusdag

Meer informatie over de verplichte nascholingsdagen vind je hier.