Waar ben je naar op zoek?

Nascholing voor de Assistent-Makelaar

Als Assistent-Makelaar wordt je telkens voor één jaar in het Assistent-register geregistreerd en moet je jaarlijks de vakkennis op peil houden door het volgen van één nascholingsdag. De inhoud van deze dag wordt door VastgoedCert vastgesteld en de organisatie gebeurt door geaccrediteerde opleiders.

Wanneer de verplichte dag is gevolgd, wordt je weer voor een volgend jaar geregistreerd in het Assistent-register van VastgoedCert.

Overgangsregeling 2022 / 2023

Er is een overgangsregeling vastgesteld om de registratieperiodes gelijk te trekken naar kalenderjaren. Deze regeling ziet er als volgt uit.

Vanaf 1 januari 2024 vervallen de ‘periodes’ en noemen we het ‘nascholing 2024’.

Nascholingscursussen Periode 11

Om te voldoen aan Periode 11 is het de bedoeling dat je vóór 31.12.2023 één van de onderstaande cursusdagen volgt. Andere cursusdagen zijn helaas niet toegestaan.

  1. Trouwen, rouwen, andere emotionele gebeurtenissen en nieuwe financieringsvormen
  2. Omgevingswet, deel 2 (verdieping) & afhankelijk wonen
  3. Ethiek en integriteit in een oververhitte woningmarkt
  4. Anders bouwen, het tekort aan woonruimte creatief oplossen
  5. Adviesvaardigheden: makkelijker adviseren vanuit karakterstructuren

Voor inhoudelijke informatie of om je aan te melden verwijzen we je graag naar SVMNIVO.

Nascholingscursussen Periode 12

Om te voldoen aan Periode 12 is het de bedoeling dat je vóór 31.12.2024 één van de onderstaande cursusdagen volgt. Andere cursusdagen zijn helaas niet toegestaan. Je mag je de cursusdag uit Periode 12 overigens ook al in 2023 volgen, als je dat zou willen.

  1. Alternatieve biedvormen & transparantie
  2. Verduurzaming in de praktijk
  3. Huurrecht woonruimte & bestrijding wiet, wapens en woonfraude
  4. Nieuwbouw: de optimale klantreis
  5. Vaardigheden in de dagelijkse praktijk

Voor inhoudelijke informatie of om je aan te melden verwijzen we je graag naar SVMNIVO.

Wanneer niet is voldaan

Wanneer je de verplichte nascholingsdag hebt gemist, zal je tijdelijk uit het register worden uitgeschreven en dus ook niet meer zichtbaar zijn in het register op de website. Dit zal uiteraard ook consequenties hebben voor het lidmaatschap van de brancheorganisaties.

Binnen vijf maanden na uitschrijving kan je dit herstellen door de gemiste cursusdagen alsnog te volgen. Daarna kan je, tot 2 jaar na uitschrijving, pas weer worden ingeschreven door het afleggen van een assessment bij SVMNIVO. Wanneer je je inschrijving ná twee jaar wilt herstellen, zal je de Praktijktoets Assistent-Makelaar opnieuw moeten afleggen.