Waar ben je naar op zoek?

Interview Martijn Ruiter, de jongste Register-Makelaar van Nederland!

Op 5 januari jl. was het zover, en mocht Martijn Ruiter zich officieel Register-Makelaar noemen. En niet zomaar een! Met zijn 21 jaar is hij de jongste Register-Makelaar ooit, ingeschreven bij VastgoedCert. Het kwaliteitsregister van makelaars. Martijn is dan ook best wel een beetje trots op zijn certificering en waar hij nu staat. Op 13 februari volgde zijn beëdiging bij de NVM (zie foto).

Vroege vogel
De interesse voor het makelaarsvak is bij Martijn gewekt toen hij 17 jaar was. Hij volgde op dat moment een opleiding tot accountmanager. Zijn hart voor het makelaarsvak werd geraakt door een inspirerend gesprek met zijn collega makelaar Bart Jansen. Na een dag meelopen bij Bart Jansen Makelaars, was hij al snel verkocht en is hij na het versneld afronden van die opleiding een nieuwe weg ingeslagen, en daar heeft hij tot de dag van vandaag geen spijt van. Hij is dan ook altijd nog erg dankbaar voor de kans die hij van Bart Jansen heeft gekregen.

Hard werken loont
Martijn heeft vervolgens bij de Academie voor Vastgoed de basistheorie vastgoeddeskundige, Kandidaat-Makelaar en daarna de opleiding tot Register-Makelaar gevolgd. Dit betekende hard aanpoten want naast zijn werk bij Bart Jansen Makelaars moest hij in de schoolbanken plaatsnemen en kwam er veel zelfstudie bij kijken. Martijn is een ambitieuze jongeman; een van zijn voornemens is om halverwege dit jaar tevens geregistreerd te zijn bij het NRVT, als Register-Taxateur. Dus wellicht is hij straks naast dat hij de jongste Register-Makelaar is, ook de jongste Register-Taxateur. Wat een prestatie zou dat zijn!

Droomhuis
Martijn heeft al een tijdje een vriendin en samen zijn ze momenteel op zoek naar een woning. Als ik vraag hoe het droomhuis van Martijn eruit ziet, luidt het antwoord: ‘vrijstaand, karakteristiek en het liefst in een landelijke omgeving’. Geen gemakkelijke opgave in deze tijd van krapte, maar gelukkig hebben ze geen haast, is dit voor de lange termijn en is bij Martijn en zijn vriendin het glas altijd halfvol.

Klant is en blijft koning
Op het makelaarskantoor waar Martijn werkt, loopt hij nu al een tijdje mee als Kandidaat-Makelaar. Hij is de jongste collega in zijn gebied. Daardoor des te meer gedreven om de befaamde titel Register-Makelaar te verkrijgen. Wanneer ik hem vraag of hij een verschil opmerkt in benadering richting de klant. Er is nauwelijks een verschil op te merken vertelt Martijn, de klant is en blijft immers koning. Wat hij wel opmerkt, is dat hij veel bezig is met Social media, Marketing en dingen analyseren en daaruit conclusies trekken. Hij doet dan ook voornamelijk de communicatie richting de (potentiële) klant. Bovendien vindt hij het interessant om Funda-statistieken te analyseren en te anticiperen op de ontwikkelingen.

Kortom, Martijn Ruiter is een jongeman van deze tijd en wij zijn dan ook trots om hem te mogen verwelkomen in hét kwaliteitsregister van professionele makelaars!