Nieuws

Onderzoek makelaardij in Europa
In opdracht van VastgoedCert is door onderzoeksbureau OTB (onderdeel van de TU Delft) onderzocht hoe in de verschillende Europese landen de makelaardij is geregeld. Het onderzoek ‘Inventarisatie beroepsreglementering en positionering vastgoedmakelaars in Europa’ geeft een goed beeld van de uiteenlopende manieren waarop het beroep in Europa geregeld is. Zo zijn er 13 landen waar een wettelijke regeling van toepassing is, soms zelfs ingevoerd nadat deze in Nederland al was afgeschaft. Harmonisatie is dan ook ver te zoeken. Er is niettemin een aantal ontwikkelingen gaande die ook voor de Nederlandse situatie van belang kunnen zijn. Dit betreft bijvoorbeeld de invoering van het Europese Kwalificatiesysteem (European Qualification Format, EQF) voor het vergelijken van opleidingsniveaus en de toepassing van de European Professional Card, voor het vergemakkelijken van dienstverlening in andere landen binnen Europa.

Het rapport is makkelijk leesbaar en onderhoudend. U treft het aan op de website van VastgoedCert.

 

Eindigt uw certificaat eind 2016?
Wanneer u de hercertificering op orde heeft en uw certificaat eindigt op 31 december 2016, dan komt u in aanmerking voor een nieuw certificaat. Als het goed is heeft u hiervoor inmiddels een certificatieovereenkomst ontvangen met het verzoek deze door te sturen naar DEKRA. Wanneer dit niet het geval is, stuur dan even een bericht naar het secretariaat, zodat dit alsnog geregeld kan worden.

LET OP: dit kan uiteraard alleen wanneer u een certificaat met einddatum 31.12.2016 heeft en uw hercertificering op orde is, d.w.z. aan uw cursusverplichting is voldaan.

 

Moet ik mijn cursuscertificaten bij VastgoedCert uploaden?
Nee!
Wanneer u een cursus in het kader van onze hercertificering heeft gevolgd, wordt deze automatisch door de opleider in ons systeem afgemeld.

 

Heeft u al een VastgoedCert-pas?
Voor het volgen van hercertificeringscursussen dient u in het bezit te zijn van een VastgoedCert-pas. Wanneer u deze nog niet heeft, verzoeken wij u ons een digitale pasfoto te sturen naar info@vastgoedcert.nl.

 

Kerstgroet
Bestuur, directie en medewerkers van VastgoedCert wensen u prettige kerstdagen en een goed, voorspoedig en succesvol 2017!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief